fallback

Nvidia навлиза на пазара на конзоли

Устройството трябва да се появи на пазара през второто тримесечие

13:34 | 07.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещият производител на чипове Nvidia очевидно иска да си пробва късмета и на пазара за игрови конозоли. Късно в неделя при откриването на изложението CES в Лас Вегас компанията представи прототип на мобилна конзола за игри на име Project Shield, която работи с операционната система на Google Android. Засега обаче не е обявена очаквана цена за устройството.

Project Shield се задвижва с помощта на новия процесор Tegra 4, който също бе представен официално от Nvidia. Той разполага още с 5-инчов дисплей с 720р резолюция и идва в комплект с безжични говорители.

„Устройството е резултат на петгодишна работа“, заяви директорът на компанията Дженсен Хуанг. В САЩ и Канада джаджата, която може да зарежда HD филми, да пуска музика и да поддържа различни приложения за стрийминг на видео или онлайн радио станции, ще се появи през второто тримесечие. Конзолата, разбира се, може да зарежда и PC игри, както и приложения за Android.

Project Shield разполага с петинчов дисплей резолюция 720р и 33Wh батерия, която е достатъчна за пет до десет часа игра и за 24 часа гледане на видео с HD качество. За допълнителна памет има слот за microSD карта. Използваната платформа е Android Jelly Bean, без други промени в интерфейса и върви в комплект с приложения за достъп до услугите на Google като Gmail и Play Store. Конзолата обаче може да се използва и като игрови контролер за компютър с видеокарта NVIDIA GeForce GTX 650 или по-нова.

Nvidia не е първата компания, която представя устройство за игри с операционната система Android. Така например стартъпът Ouya работи над подобна стационарна конзола, която потребителят трябва да свърже с телевизор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
fallback