fallback

Amazon планира да конкурира Apple и със смартфон

След Kindle Fire може би идва ред и на Kindle Phone, пише Bloomberg

11:20 | 06.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Това би било следващата най-логична стъпка за най-големия в света онлайн търговец - Amazon очевидно планира да навлезе и в бизнеса с мобилни телефони. Компанията работи над смартфон в сътрудничество с китайския доставчик Foxconn, който произвежда по контракти и за Apple, предаде агенция Bloomberg, като се позова на двама независими един от друг и запознати със случващото се източници. 

За операционна система Amazon ще заложи на Android, пише още Bloomberg. Това изглежда логично, защото и таблетът Kindle Fire работи със силно модифицирана версия на Android. Освен това Amazon оперира и собствен магазин за приложения за операционната система на Google.

В момента компанията се опитва да придобие достатъчно патенти за безжична комуникация, с които да може да се защити в съда при евентуални правни претенции от конкурентни. Bloomberg припомня, че тази година Amazon е забъркана в 5 дела за нарушени патенти, а през миналата година – в 20.

Kindle Fire 2 може да се появи скоро

Amazon вече има опит с продажбата на хардуер. Компанията свързва своите предложения за сваляне на софтуер (E-книги, филми, музика) със своя хардуер, от 2007 г. насам Amazon предлага електронния четец Kindle, който стана важен канал за дистрибуция на компанията. От края на 2011 г. Amazon продава и нискобюджетния таблет Kindle Fire (засега само на територията на САЩ) и със стратегията си вече отчита първите успехи.

И в сегмента на евтините таблети Amazon подготвя новости. Следващото поколение на Kindle Fire е на прага на премиерата си. Според China Times Amazon вече е поръчал 2 млн. екземпляра от Fire 2.

Производството на новия Fire се ускорява, за да съвпадне времево с новия таблет Nexus 7. Произведеният от Asus таблет-джудже се очаква на пазарите през юли.

Според China Times новият Kindle Fire може да се появи с различна големина на екрана, като за модела със седеминчов дисплей компанията вече е поръчала частите. Продажбите може да започнат още преди края на месеца, но само в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:59 | 10.09.22 г.
fallback