fallback

3 млн. броя от новия iPad бяха продадени само за 3 дни

У нас таблетът се очаква да дебютира на 23 март, като цените в САЩ започват от 499 долара за базовия модел, а в Европа са същите, но в евро

11:15 | 20.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Новият iPad беше пуснат на пазара миналия петък и сега се оказа, че само за първия си уикенд са били продадени над 3 милиона бройки, съобщиха от Apple.

Това е най-силният старт за таблет на компанията, като до момента може да се купи едва в 11-12 страни. В България новият iPad се очаква да се появи този петък, 23 март. 

„Новият iPad е хит с 3 млн. продажби – най-силната премиера на iPad досега“, казва Филип Шилер, вицепрезицент на маркетинга в Apple. „Потребителите харесват новите невероятни възможности на iPad, включително удивителния Retina дисплей и нямаме търпение да го дадем в ръцете на още повече хора по света този петък“, добави още той.

В момента новият iPad се продава в САЩ, Канада, Великобритания и още някои страни, а на 23 март дебютира и по магазините в България. Цените започват от 499 долара за най-базовия модел с Wi-Fi и 16 GB вградена памет, но в Европа знаете, че са същите, но в евро.

Apple обаче не е единствената компания, която се възползва от старта на iPad. Телекомите също се радваха на продажбите на устройството и свързаните с него активации. Най-големият мобилен оператoр в САЩ, AT&T, обяви в понеделник в прессъобщение, че е поставил рекорд за най много продажби и активации на iPad за един ден. Компанията обаче не споменава подробности за това колко единици са продадени.

Въпреки че няма конкретни данни от Apple колко устройства са продадени миналата година с пускането на iPad 2, според някои анализатори те са били около един милион по време на уикенда, когато таблетът бе пуснат на пазара. Това означава, че новият iPad разбива този рекорд. При пускането на новия iPhone през миналата година стана ясно, че той е бил продаден в 4 млн. екземпляра през първия си уикенд. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:39 | 13.09.22 г.
fallback