fallback

iPad 3 може да се появи още през март

Сигнал за това е намалението в цената на актуалния модел iPad 2 от щатска верига за потребителска електроника

09:30 | 28.02.12 г. 1
Автор - снимка
Създател

През уикенда в САЩ се случи нещо очаквано от мнозина – веригата за потребителска електроника Best Buy намали цената на актуалния модел iPad 2 с 50 долара. Това може да е знак, че Best Buy освобождава в складовете си място за наследника на най-предпочитания в света таблет, предаде DPA. 

Според информация на влиятелния Wall Street Journal представянето на следващия iPad ще бъде в началото на март. Устройството ще поддържа следващото поколение мобилна връзка – LTE, както и ще разполага с дисплей с по-висока резолюция. Освен това Apple ще пусне и по-малка версия с екран от около осем инча освен наложения по-голям екран от 9,7 инча (24,6 см), пише WSJ, позовавайки се на източници от поддоставчиците на компанията от Купертино.

В САЩ базовият вариант на iPad2, след намалението на Best Buy, струва 449,99 долара (336 евро) крайна цена. Моделът е с 16 GB и WLAN-връзка. Топмоделът с 64 GB памет и 3G-връзка струва вече 779,99 долара. В магазините на производителя - Apple Store, обаче началната цена продължава да е 499 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:13 | 14.09.22 г.
fallback