fallback

Nokia ще представи свой таблет с Windows 8 през юни 2012 г.

Според директора на компанията за Франция Пол Амселем производителят ще навлезе скоро на пазара на таблети

16:40 | 16.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

След Lumia 800 Nokia може да изненада почитателите си с нов таблет. Снимка: Ройтерс

Финландският производител на телефони Nokia планира да пусне на пазара собствен таблет, който ще използва операционната система Windows 8 на Microsoft, обяви директорът на компанията за Франция Пол Амселем в интервю за местния вестник Les Echos.

Според него това ще стане през лятото на следващата година. „През юни 2012 г. ние ще имаме таблет, който ще използва Windows 8“, казва Амселем пред вестника.

По-рано през месеца по време на обсъждания за това как компанията възнамерява да разшири влиянието си на американския пазар, изпълнителният й директор Стивън Елъп също намекна, че екипът му планира да разработи таблет с Windows 8. „Има вероятност да предлагаме нов таблет. Без съмнение това ще промени динамиката на пазара”, сподели Елъп пред Bloomberg.

Елъп описа операционната система Windows 8 на Microsoft като оптимизирана версия на Windows Phone и намекна, че има желание тя да се използва за таблет на компанията му.

Nokia сключи през февруари споразумение за стратегическо сътрудничество с Microsoft и оттогава залага напълно на мобилната операционна система Windows Phone 7. Първите устройства, които се появиха с нея, са Lumia 710 и Lumia 800, които бяха представени по време на конференцията Nokia World в края на октомври. Устройствата все още не се предлагат в България и залагат на актуалната софтуерна версия Mango, като засега получават само положителни оценки от анализаторите. Амселем намеква и за смартфон, който от техническа гледна точка ще бъде позициониран над Lumia 800.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:46 | 13.09.22 г.
fallback