fallback

Motorola представи два нови мощни таблета с Android

Още през ноември версиите с WLAN поддръжка ще са на пазара във Великобритания, като засега не е ясно кога устройствата ще се появят в България

16:49 | 04.11.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският технологичен производител Motorola представи в Лондон два нови таблета под операционната система Android.

Xoom Media Edition е с диагонал на дисплея 8,2 инча, а Xoom 2 е по-голям - 10,1 инча. Още през ноември версиите с WLAN поддръжка ще са на пазара във Великобритания.

Двете устройства идват с Android 3.2 (Honeycomb), а дали ще има тяхна актуализация до Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) все още не е ясно.

Двата таблета са задвижвани от двуядрен процесор с 1,2 GHz и 1 GB RAM и 16 GB вградена памет, а дисплеите им са с HD резолюция и Gorilla Glass покритие, защитаващо ги от надраскване.

И двата таблета имат предна 1,3 МР камера за видеоразговори и основна 5 МР камера с автофокус, светкавица и възможност за HD видеозапис.

Motorola XOOM 2 тежи 599 грама и е тънък 8,8 мм. Според производителя батерията му издържа над 10 часа сърфиране в мрежата или около месец в стендбай режим, което е доста сериозна заявка. По-малкият модел тежи 386 грама при дебелина 8,99 мм, а батерията гарантира над 6 часа интернет браузване или 3 дни слушане на музика.

Американската компания твърди, че Motorola XOOM 2 Media Edition се справя до 20% по-добре със сложни графики, което позволява ползването му и за тежки игри. Таблетът предоставя и виртуален съраунд звук и стерео високоговорители.

И двата таблета са със скосени краища, което производителят обяснява с по-удобна работа, а корпусът е с покритие, защитаващо ги от пръски течност. Засега не е ясно кога устройствата ще се появят в България и на каква цена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:59 | 05.09.22 г.
fallback