fallback

Samsung представи Galaxy Nexus - отговорът на iPhone 4S

Смартфонът е първият, който работи с новата версия на операционната система Android на Google - Ice Cream Sandwich

14:12 | 19.10.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Корейският технологичен концерн Samsung представи първия смартфон, който работи под най-новата 4.0 версия на операционната система на Google Android. Тя комбинира софтуера, използван в смартфони и таблети, с което още повече засилва конкуренцията спрямо Apple, предаде Bloomberg. 

Най-новата версия на Android с името Ice Cream Sandwich е проектирана да обедини операционните системи и на таблети и на смартфони, като по този начин ще привлече повече разработчици на мобилни приложения към своя отбор, който засега е по-малък от този на Apple. Google Nexus ще има достъп до над 300 000 мобилни приложения в сравнение с 425 000 апликации от онлайн магазина на Apple – App Store. 

Списъкът с контакти вече се нарича People App и ще се синхронизира автоматично със социалните мрежи Facebook, Google+, Twitter и други. С цел да отговори на персоналния асистент Siri, който бе провъзгласен като едно от основните нововъведения в iPhone 4S, Google подобри своята система за гласово разпознаване и въвеждане на текст чрез говор. 

Що се отнася до хардуерните характеристики, устройството също не разочарова. Както се очакваше новият смартфон Galaxy Nexus разполага с огромен 4,65 инчов Super AMOLED дисплей с висока резолюция, има двуядрен процесор с тактова честота 1,2 GHz, 1 GB системна и 16 или 32 GB вградена памет, както и 5 МР камера с Full HD видеозапис, за която Samsung твърди, че прави най-бързи снимки.

Потребителите ще разполагат и с втора фронтална камера за видеоразговори с 1,3 МР, а апаратът разполага още с HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, NFC и LTE. Смартфонът разполага и с още една интересна функция – за отключване след разпознаване на лицето.

Друга интересна функция е Android „лъч“, който позволява на два телефона да се свържат помежду си, за да споделят помежду си онлайн статии и различни функции.

Продажбите на новия смартфон ще започнат през ноември и по всичко личи, че това ще е поредното силно оръжие на корейската компания в борбата й за пазарен дял в бързо растящата индустрия на таблети и смартфони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:10 | 13.09.22 г.
fallback