fallback

iPhone 5 – на 4 октомври, и то в Купертино

Apple ще изневери на традицията да представя новите си продукти в Сан Франциско

16:02 | 26.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Дизайнът на новия смартфон на Apple ще остане почти непроменен. Снимка: Ройтерс

Инсценировките при представянето на всеки нов i-продукт винаги протичат по една и съща схема. Първоначално се появяват слухове за представянето на дадено ново устройство на Apple на определена дата. След това следва поредица от куриозни „случайности“, сред които загуба на прототип. Миналата година например служител на Apple се напи от твърде силна европейска бира и загуби предсериен модел на iPhone 4 в бирен салон в Сан Хосе. Тази година подобна случка, но с твърде силни коктейли, преживя друг служител в Сан Франциско. И отново бе загубен прототип. Комично е и това, че по някое време се появяват шпионски снимки, които загатват за нов дизайн или за запазване на познатия стар.

И щом наближи денят за представянето на продукта, някой от добре запознатите журналисти от All Things Digital „издават“ датата на събитието. Представянето на таблета iPad 2 беше също толкова точно оповестено като дата от тима журналисти около ветерана Уолт Мосбърг, както сега се спряга и датата 4 октомври. Технологичният блог на New York Times поддържа доста тесни контакти с производителя на iPhone и своевременно получава достъп до моделите от следващото поколение, така че да може да публикува тестове на всяко устройство в деня на официалното представяне.

Днес стана ясно и мястото на представянето. За разлика от обичайното представяне на смартфоните и таблетите си, Apple ще проведе тазгодишното си събитие не в Сан Франциско, а в централата си в Купертино, пише All Things Digital. 

Защо този път представянето на бъдещия iPhone няма да е в традиционния Yerba Buena Center for the Arts (YBCA), остава неясно. All Things Digital спекулира, че датата за представянето не била уточнена дълго време и затова Apple не искал да рискува, като наеме преждевременно толкова голяма зала. А може би компанията е решила, че малко по-интимното място е по-добре пригодено за първата презентация на новия главен изпълнителен директор Тим Кук. Възможно е също така YBCA да е бил резервиран за дълъг период от време.

Кук, който пое ръководния пост от Стив Джобс на 24 август, ще бъде подпомаган при представянето на следващото поколение iPhone от маркетинг директора Фил Шилер. През 2009 г. той вече откри Macworld и Световната конференция за разработчици при предишното заболяване на Джобс. Освен това шефовете на iOS Скот Форстъл и Еди Кю също ще помогат. Последният бе повишен до старши вицепрезидент за интернет софтуер и услуги.

Според последните слухове iPhone 5 ще действа както в GSM-, така и в CDMA мрежата. Така ще може да се използва в почти всички страни. Освен това, според информация на Techcrunch, ще бъде със същата големина и почти непроменен дизайн. Очаква се смартфонът да разполага с памет от 512 MB, а заради появили се снимки във Flickr се предполага, че камерата ще е 8-мегапикселова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
fallback