fallback

Sony ще печели клиенти с евтина конзола

Новата преносима конзола PlayStation Portable ще струва 99 евро

22:10 | 16.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

С по-ниска цена на следващото поколение на преносимата си конзола за игри PlayStation Portable японският концерн Sony ще се опита да отговори на растящата конкуренция от страна на смартфоните.

Новата конзола ще струва 99 евро, заяви компанията в навечерието на геймърското експо Gamescom в Кьолн. Всички игри за старите поколения на конзолата ще могат да се четат и от новото устройство, предаде DPA. Освен това, в началото на 2012 г. компанията ще пусне на пазара и новата си гордост в областта на игралните конзоли - Playstation Vita, на цена от 250 евро.

Предвид на нарастващото навлизане на пазара на смартфони производителите на мобилни игрални конзоли изпитват все повече трудности. Все повече потребители предпочитат да играят на все по-силните джобни компютри. Конкурентът на Sony - Nintendo наскоро бе принуден да намали с една трета  цената на пуснатата на пазара едва през март Nintendo 3DS, за да насърчи продажбите.  За сметка на това пазарът на приложения за игри продължава да расте с бързи темпове. Според германския браншови съюз BIU само в Германия през 2011 г. ще бъдат продадени 7 млн. приложения за игри, което е ръст от 13% спрямо предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:03 | 14.09.22 г.
fallback