fallback

Sprint Nextel се отказа от PlayBook на RIM

За първото тримесечие на годината RIM е продала около 500 хил. таблета

22:07 | 15.08.11 г.

Американският мобилен оператор Sprint Nextel няма да продава следващата версия на таблета на Research In Motion BlackBerry PlayBook, съобщават информационните агенции.

Според различни медии причина за отказа е слабото търсене на първото поколение на таблета, а ходът ще се отрази негативно на създателите на BlackBerry, чиито продукти се радват на все по-нисък интерес от страна на потребителите,

Второто поколение на PlayBook трябва да поддържа мобилни мрежи от четвърто поколение, а пазарният му дебют се очаква тази есен. Подобно на други мобилни оператори Sprint Nextel ще продължи да продава само WiFi модификацията на устройството. От Sprint са коментирали, че решението няма нищо общо с цялостното сътрудничество на телекома с RIM.

Отказът на оператора да продава 4G таблета на канадската компания обаче ще се отрази негативно на продажбите на устройството, тъй като Sprint Nextel трябваше да е ексклузивен дистрибутор на второто поколение на таблета. И до момента няма друг американски мобилен оператор, който да е изразил интерес към продажбата на устройството.

BlackBerry PlayBook 4G ще разполага с подобни на предшественика си характеристики с тези на WiFi модела, който обаче не се радва на особено голям потребителски интерес.

За първото тримесечие на годината RIM е продала около 500 хил. таблета срещу 9,25 млн. iPad, продадени от Apple за същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:55 | 13.09.22 г.
fallback