fallback

Sony пуска на пазара фото джаджи за ценители

Новият α NEX-C3 е най-малкият и лек цифров фотоапарат със сменяема оптика в света в класа си

13:40 | 16.06.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Снимки: Сони

Японският технологичен концерн Sony представя два нови цифрови фотоапарата, които ще бъдат налични на българския пазар от август.

Новият α NEX-C3, предлаган в няколко различни разцветки, е най-малкият и лек цифров фотоапарат със сменяема оптика в света в класа си. По качество на изображението, функции и лесна използваемост, моделът надминава предишния NEX-3. Продуктът постига изображения с качество на огледално-рефлексен фотоапарат благодарение на Exmor APS HD CMOS сензор с 16.2 ефективни мегапиксела.

Нова, вградена във фотоапарата настройка ‘Picture Effect’ (картинен ефект), позволява на потребителите да създават по-впечатляващи снимки или HD видеоклипове в процеса на заснемане, без досадно редактиране на изображенията впоследствие. Опциите ‘Picture Effect’ включват Partial Colour, Retro Photo, Pop Colour, High Contrast Monochrome, Posterisation, High-key и Toy Camera. Включен е и ефект ‘Soft Skin’, който премахва бръчките и петната по кожата на обектите.

Накланящ се за удобен преглед под всякакъв ъгъл, високо контрастният 7.5cm Xtra Fine LCD дисплей използва екранната технология TruBlack, за да предостави високо контрастни изображения с наситени, дълбоки нюанси на черното. Това е прекрасен начин да кадрирате снимките си и да прецените ефекта от регулиране настройките на картината, дори ако ги преглеждате на открито при ярка слънчева светлина.

Другият нов фотоапарат, α35 (SLT-A35), е компактен и лесен за употреба модел, който предоставя професионални скорости на заснемане. Технологията Translucent Mirror (полу-прозрачно огледало) позволява високоскоростно заснемане с бързо реагиращ и точен постоянен автофокус, независимо дали става дума за снимки или Full HD видеоклипове.

Правеща своя дебют в модела α35, опцията Tele-zoom High Speed Shooting (Високоскоростно телефото заснемане) увеличава централен участък от областта на изображението, за да предостави ефективно, приблизително 1.4x увеличение, докато се снима със скорости до 7 fps (кадъра в секунда). Осигуряваща постоянен автофокус със следене на неподвижни или движещи се обекти, тя е идеална за запечатване на бързи спортове, детски лица или отдалечени обекти с високоскоростно заснемане на поредица от кадри. Включен е и бърз режим на заснемане със скорост 5.5 fps (кадъра в секунда), който предлага продължително заснемане с пълна резолюция и следящ автофокус.

Моделът α35 предлага нова, вградена във фотоапарата настройка ‘Picture Effect’ (картинен ефект), която позволява на потребителите да правят още по-впечатляващи снимки или HD видеоклипове, без досадно редактиране на изображенията впоследствие. Ефектите могат да бъдат прегледани на дисплея на фотоапарата, което позволява на фотографите да видят веднага резултата от избрания ефект, вместо след приключването на снимките. Вдъхновяващата палитра от художествени трактовки включва Retro Photo, High-key, Toy Camera и Posterisation.

Освен превъзходните си възможности за заснемане, α35 е достъпен, дори за фотографи, които за първи път ще работят с фотоапарат със сменяема оптика. Екранното помощно упътване дава ясни обяснения за избрани функции и тяхната употреба.

По-напредналите фотографи, от своя страна, ще оценят по достойнство разположения на горния панел бутон за запаметяване на функции, позволяващ моментално извикване на която и да е от 14-те най-често използвани функции.

Вижте снимки на новите продукти в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 10.09.22 г.
fallback