fallback

HTC дебютира с първия си таблет, създава и нов смартфон

Устройствата са позиционирани във високия ценови сегмент, но от компанията са склонни да намалят цената, за да са конкурентоспособни

15:49 | 17.02.11 г. 3

HTC дебютира на пазара на таблети с първия си модел, който работи на база ОС Android. Снимка: Flickr Лиценз: Creative Commons

Тайванският производител на смартфони HTC показа два модела телефони, фокусирани върху достъпа и функциите на Facebook, и представи първия си таблет, съобщава Ройтерс.

Петият най-голям производител на смартфони в света показа и нови версии на хитовите си модели Desire, Wildfire и Incredible.

И шестте нови устройства ще поддържат операционната система на Google Android.

“Вярваме, че клиентите искат да имат избор – а един вид и размер определено не може да се нарече избор“, казва Филип Блеър, продуктов директор в HTC за Европа.

Навлизането на пазара на смартфони и налагането на моделите, които използват Android, помогна на HTC да заздрави и разшири пазарния си дял, както и да устои на конкуренти като Nokia и Samsung.

В момента компанията държи 9% от световния пазар на смартфони по данни за последното тримесечие на 2010 година на компанията за пазарни проучвания IDC.

Сега тайванският производител ще навлезе и на пазара на таблети с устройството Flyer, което е със 7-инчов екран.

По данни на консултантите от PRTM Management Consultants досега на пазара има 102 таблета (пуснати за продажба или в процес на разработка) на 64 производители.

HTC позиционират таблета си във високия ценови сегмент, но казват, че са готови да смъкнат цената, за да са по-конкурентоспособни спрямо останалите от бранша.

„Целта ни е да създадем продукт за младите потребители и масовия пазар. Ще се опитаме да сме колкото се може по-агресивни“, казва Блеър.

От компанията се надяват да повторят успеха на британската INQ Mobile, която се занимава с производство на мобилни устройства и която изгради бизнеса си на база създаването само на модели за работа със социални мрежи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 09.09.22 г.
fallback