fallback

Британска компания създаде телефон за Facebook

В устройството са интегрирани всички функции на социалната мрежа, пускането му се очаква през април тази година

18:06 | 10.02.11 г.

Британската компания INQ представи смартфона Cloud Touch, разработен специално за работа със социалната мрежа Facebook. За това съобщава технологичният блог All Things Digital.

Екипът, който е работил по устройството, е интегрирал в него основните функции на социалния сайт. Така потребителите ще могат да следят за новини, свързани с приятелите си, да разглеждат снимки и видеоклипчета, качени в сайта. Ще могат да ползват чата на Facebook и услугата Places, която позволява направата на виртуална „регистрация“ в различни части на света, с която потребителите показват къде се намират.

Моделът Cloud Touch е снабден със сензорен екран с диагонал 3,5 инча, очаква се пускането и на модел с QUERTY клавиатура, който ще носи името Touch Q. Както изглежда, новото устройство ще излезе в продажба във Великобритания и другите страни през април 2011 година. Цената все още не е ясна.

Смартфонът ще работи на база операционната система на Google Android 2,2.

През септември 2010 в интернет пространството се появи информация, че в близко време собствениците на Facebook може да пуснат собствен телефон. Представители на компанията обаче опровергаха този слух и обясниха, че едва ли ще могат сами да се справят с това предизвикателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
fallback