fallback

Рапър от Black Eyed Peas е новият криейтив директор на Intel

Will.i.am ще помага за доближаването на продуктите на компанията до по-младите й потребители

12:12 | 26.01.11 г. 1

Will.I.Am. Снимка: Getty Images

Корпорацията Intel назначи рапърът от Black Eyed Peas и продуцент Уилям Адамс, по-известен като will.i.am, за директор креативни иновации, се съобщава в изявление на компанията до медиите.

Предполага се, че сътрудничеството между крупния производител на компютърни процесори и седемкратния носител на наградите „Грами“ ще продължи няколко години. Освен сътрудничеството си с Intel и подпомагането на производствения процес на компанията, рапърът е обещал и да съчини няколко парчета специално за новия си работодател.

Музикантът ще участва в разработването и взимането на решения от страна на компанията за направата на смартфони, ноутбуци и таблети. С какъв точно проект обаче се е захванал рапърът в момента не се съобщава.

По думите на вицепрезидента на компанията Дебора Конрад компанията се надява сътрудничеството с музиканта да доближи Intel до младите потребители и тяхната култура.

Според нея именно тази част от обществото най-бързо възприема новите технологии, има усет и интерес към иновативните устройства и може да бъде впечатлена от формите и визията на предложенията на Intel, съчетани с усета и стила на will.i.am.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:36 | 09.09.22 г.
fallback