fallback

Разработиха четириядрен процесор за таблети и смартфони

Технологията ще позволи увеличаване на резолюцията на екрана и по-висока скорост на работа на мобилните устройства

10:15 | 25.01.11 г.

Компанията Nvidia създаде четириядрен процесор за мобилни устройства, който ще излезе на пазара през есента. Новата джаджа ще получи името Tegra 3, се казва в представяне на самата компания производител, публикувано в интернет изданието Bright Side of News.

По-рано друг сайт за технологични новини - TechEye, съобщи за проекта Tegra 2 – процесор, създаден, за да работи със стереоскопичните 3D технологии.

Tegra 3 ще бъде създаден на основата на архитектурата на ARM и ядро Cortex-A9. Работната му честота е до 1,5 гигахерца. Компанията планира пускането на две разновидности на процесора – за таблети и за смартфони.

Таблетната конфигурация T30 ще може да поддържа дисплей с резолюция 1 920 на 1 200 пиксела. Тя ще осигурява три пъти по-голяма скорост при обработката на графики в сравнение с предходното поколение процесор.

Версията за смартфон ще поддържа резолюция на екрана в размер на 1 366 на 766 пиксела. За сравнение, сега смартфонът с най-голям размер на броя на пикселите е този на Apple. Благодарение на технологията Retina Display iPhone има резолюция от 960 на 640 пиксела.

Точната дата на представянето на новия процесор все още не е известна. 3D версията на Tegra 2 обаче ще бъде представена на Mobile World Congress през февруари в Барселона. Не е изключено и Tegra 3 да бъде показан по същото време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:34 | 08.09.22 г.
fallback