fallback

Acer с четири таблета от догодина

През следващата година продажбите на таблети в света ще надвишат 54 милиона броя

14:06 | 24.11.10 г.

Снимка: Acer

Компанията Acer представи четири модела собствени таблети в Ню Йорк, съобщава Ройтерс.

Таблетите ще са снабдени с екрани с диагонали съответно 5, 7 и 10,1 инча (от последния ще има два модела). При това три от устройствата ще работят под операционна система Google Android, а вторият 10-инчов модел ще е с Windows 7.

Тайландската компания е обявила само някои от характеристиките на таблетите си.

Известно е например, че ще бъдат снабдени с модул за безжична връзка с интернет, мобилна връзка от 3G поколение и HDMI опция за включване на таблета към външен екран. Според обявената информация става ясно също, че петинчовият модел ще има опция за гласова връзка и подаване на команди към устройството.

Първият таблет на Acer ще се появи на пазара през април 2011 година, съобщава техноблогът Engadget. Това ще са моделите с Android със 7 и 10-инчови екрани. Официално съобщение по темата от компанията все още няма.

Датата, на която ще започнат продажбите на другите модели, както и тяхната цена, не се съобщават.

По данни на специалистите от компанията за технологични и бизнес проучвания Gartner през следващата година обемът на продадените таблети из целия свят ще превишава 54 милиона устройства. В момента лидер на пазара е Apple, чийто iPad започна да се продава през април тази година.

Досега собствени таблети създадоха компании като Samsung, LG, ViewSonic и Archos. Голяма част от представените устройства работят под операционната система на Google Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 13.09.22 г.
fallback