fallback

RIM пуска таблета PlayBook в три разновидности

Таблетите на канадката компания ще могат напълно да се конкурират с моделите на Apple

10:26 | 20.10.10 г.

В трите си разновидности таблетът на RIM ще може да се конкурира напълно с моделите на Apple. Снимка: RIM

Канадската компания RIM, производител на смартфона BlackBerry, ще пусне на пазара три модела таблети от серията PlayBook, стана ясно от изявление на ръководителя на компанията Джим Балсили. Вчера той представи поредната версия на таблета, която е с 64 гигабайта памет, съобщава сайтът SlashGear.

В серията на PlayBook ще влязат и 16- и 32-гигабайтовите модели, чието излизане на пазара бе обявено в края на септември. Така, по размера на паметта на устройствата си, RIM може напълно да се конкурира с този тип продукти на американския производител Apple.

По думите на Балсили таблетът на канадската компания ще бъде снабден с батерия със заряд 5 300 милиамперчаса. За сравнение издръжливостта на батерията на смартфона BlackBerry Torch е не повече от 1300 милиамперчаса.

Очаква се времето за работа на батерията да е подобно на това на модела на Apple – близо 10 часа при включен режим на работа на камерата и използване на интернет.

Таблетът на RIM има седеминчов екран с резолюция 1024 на 600 пиксела, подобно на устройството на Samsung Galaxy Tab. Той работи с операционната система BlackBerry OS и поддържа технология Flash. Първото поколение таблети на RIM не бяха снабдени с модули за връзка с интернет.

Кога обаче таблетите ще излязат на международния пазар и каква ще бъде цената им не се съобщава. Знае се само, че в САЩ те ще бъдат пуснати за продажба в началото на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:29 | 31.08.22 г.
fallback