fallback

Създадоха невидима клавиатура

С четири бутона точността при изписване на буквите е до 92%

10:06 | 17.09.10 г.

Израелската компания Snap Keys е разработила „невидима“ клавиатура за портативни устройства, съобщава Ройтерс. Проектът е получил името 4K.

Технологията се състои от няколко невидими копчета, които са разположени на сензорния дисплей. При натискането им на екрана се появяват символи, както при използването на обикновена клавиатура.

Отличителната особеност на 4K е в това, че при въвеждането на букви се използват общо четири бутона – по два от лявата и от дясната страна. За въвеждане на числа и препинателни знаци се използват отделни копчета.

Според разработилите проекта точността при въвеждане на текст с невидимите копчета е 92%. Системата е оборудвана и с опция T9 за автоматично интуитивно разпознаване на думи. Англоезичната версия на 4K има повече от 100 хиляди думи.

Snap Keys вече са подписали партньорско споразумение за разпространение на технологията с Philips Electronics. Фирмата се е обърнала към водещите производители на мобилни телефони с предложение да оборудват новите им модели с клавиатурата 4K. От израелската компания се надяват новата технология да стане популярна до няколко месеца.

Разработването на 4K е отнело близо 10 години. От Snap Keys са успели да привлекат частни инвестиции в размер на 4 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:39 | 13.09.22 г.
fallback