fallback

Acer разработи сензорен ноутбук с два екрана

Преносимият компютър ще има витруална клавиатура и два 15-инчови дисплея

13:56 | 13.09.10 г.

Снимка: TechReviewSource

Компанията Acer е разработила ноутбук с два 15-инчови сензорни екрана, съобщи техноблогът TechReviewSource.

Блогът се позовава на анонимен източник и съобщава, че ноутбукът ще работи на база Intel Core i5 и операционната система Windows 7. Характерна черта на устройството ще бъде и липсата на физическа клавиатура. Нейната роля ще се изпълнява от единия от сензорните екрани, на който ще се появява изображение на виртуална клавиатура.

От компанията все още не са взели окончателно решение дали да пуснат на пазара новото устройство. Ако обаче това решение бъде взето, ноутбукът ще бъде на разположение до края на 2011 година. Цената му все още не е ясна.

На пазара вече има подобно устройство, което изпълнява функцията на преносим компютър и има два сензорни екрана. Такъв е таблетът Kno (по-известен като Kakai), който ще излезе на пазара в САЩ. Това устройство е снабдено с два сензорни екрана с диагонал от 14,1 инча. Цената на Kno е по-малко от хиляда долара.

През юни японската компания Toshiba представи мини-ноутбука W100. Той също е снабден с два екрана, но размерите им по диагонал са само 7 инча. Цената на новия модел на Toshiba, който излезе за продажба през август, е близо 1 100 долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 08.09.22 г.
fallback