fallback

LG – по-добре късно, отколкото никога

Компанията обещава 10 нови смартфона до края на годината, както и таблет, който ще е „по-добър от iPad”

13:58 | 21.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Корейската компания LG Electronics Inc., която се включи сравнително късно в надпреварата на пазара на смартфони, планира през тази година да пусне 10 „умни” модела телефони, както и свой таблет, който ще бори пазарните позиции на iPad на Apple.

От обясненията пред Wall Street Journal на Чанг Ма, вицепрезидент в отдела по маркетинг на групата, става ясно, че таблетът ще се появи през последното тримесечие на 2010 г.

Устройството ще работи под Android на Google и ще се фокусира върху възможността за създаване на съдържание, а не само върху неговото показаване.

По думите на Чанг Ма iPad е чудесно устройство, но не може да се върши много работа с него. „Нашият таблет ще е по-добър от iPad”, казва той.

Основните функционалности на машината ще са насочени към писането на документи, редактирането на видеоматериали, създаването на програми. Споменават се и „нови полезности”, много от които ще са насочени към продуктивността.

Като ключов пазар за новото устройство са определени Щатите, като засега не става ясно дали се подготвя партньорство с мобилен оператор за разпространението на продукта.

Що се отнася до смартфоните, те също ще са базирани на Android, като първият нов модел се очаква през септември. Това ще бъде обновена версия на Optimus One и ще се продава чрез 120 оператора по света.

Моделът ще е флагманът на новата серия телефони, които според компанията ще са насочени към тези потребители, които досега само са се чудели дали да закупят смартфон.

„Смятаме, че е разумно да предоставим решение на хората, които се колебаят за покупка или нямат достатъчно опит със смартфоните”, казват от LG.

Към момента по данни на Gartner делът на компанията на пазара на „умни” телефони е едва 1,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:55 | 02.09.22 г.
fallback