fallback

Samsung патентова таблет с двустранно управление

Таблет с двоен сензорен дисплей обмислят инженерите от южнокорейската компания

10:32 | 05.08.10 г.

Таблетът с двоен екран ще позволява по-удобното управление на основните функции от двете страни на устройството. Снимка: UnwiredView

След като от Apple направиха грандиозно представяне на таблета си iPad и създадоха широка обществена известност на този тип технология, за останалите производители на компютърни устройства и технологии не остана друго, освен да разработят свои продукти, които да бъдат позиционирани в нишата на таблетите.

Южнокорейската компания Samsung не прави разлика. Компанията обаче е разработила наистина нещо иновативно и оригинално. Става въпрос за амбициозен проект за таблет, който не просто изпълнява стандартните функции на устройството, но има и интересна система за управление.

Каква е тяхната идея? Инженерите на Samsung са решили да заложат на развиването на сензорния екран и възможността за поставяне на допълнителен тъч скрийн в задната част на устройството. Двойният сензорен екран ще позволи не само по-ефективно използване на таблета, но и ще направи възможна пространствената визия на снимки и изображения. Такова устройство поне е описано в заявката, която е подадена в Патентното ведомство в САЩ, съобщава сайта Unwired View.

Предвижда се този метод за управление да бъде по-удобен в някои случаи от конвенционалните в момента едностранни тъч скрийнове. Сред описаните функции и предимства на иновативния таблет е и тази, че при кликването с пръст върху една определена точка на екрана от двете му страни ще могат да се движат икони, да се завъртат снимки или да се мащабират изображения.

Все още тази разработка на компанията от Южна Корея официално е само на хартия. Дори ако технологията бъде патентована, Samsung може и да се откаже от пускането на подобен таблет на пазара. Ако стане реалност обаче, двойният сензорен екран за управление на таблета ще постави ново предизвикателство пред останалите фирми производители от бранша, които ще трябва да измислят ново конкурентно предимство, за да излязат едни гърди напред в надпреварата за вниманието на клиентите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:53 | 06.09.22 г.
fallback