fallback

Бъфет: И така си прекарвам времето...

Оракулът от Омаха разказва в интервю как стои с часове в интернет и какво го интересува при онлайн посещенията му

17:20 | 08.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Уорън Бъфет може да няма iPod, iPad или профил във Facebook, но ако не се считат четенето и изпращането на електронни писма, прекарва повече време в интернет дори от Бил Гейтс. Освен това милиардерът споделя, че е пленен от YouTube и е спечелен от сайта завинаги.

Бъфет прекарва по 12 часа седмично в игра на бридж по интернет, с което измества Гейтс по прекарано време онлайн, става ясно от интервю с милиардера за Yahoo!. В допълнение Оракулът от Омаха прекарва и доста време, гледайки клипове в YotTube.

„Гледам доста неща. Понякога хората ми казват, че има интересни за гледане неща като политически гафове или други подобни. Или бих посетил сайта, за да слушам как Франк Синатра пее „My Way”.

„Когато направя това, виждам още други неща отстрани или друго, свързано със Синатра и тогава минават час-два и така си прекарвам времето“, посочва в интервюто Бъфет.

„Харесва ми да гледам всичко – от Тина Фей до Сара Пейлин. YouTube би трябвало да ми прибира доста пари“, отбелязва милиардерът.

По отношение на технологиите, които използва, милиардерът е доста консервативен. „Бавно навлизам в 21-век“, шегува се Бъфет, а на въпроса какъв мобилен телефон има посочва, че Александър Греъм Бел му е подарил един от първите си.

Освен всичко, Уорън Бъфет прекарва доста време в интернет, за да чете и да прави проучвания и анализи. „Гледам всякакви неща, което преди ми отнемаше цели седмици“, категоричен е той.

Въпреки това милиардерът посочва, че все още предпочита да е с книга в ръка. „Ще бъда последният човек, който чете истински вестник и има настолен телефон до себе си“, заявява Бъфет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:08 | 09.09.22 г.
fallback