fallback

Nook Wi-Fi излиза на пазара в края на юни

Новото устройството на Barnes&Noble ще е с най-ниската цена за електронен четец до момента

10:27 | 22.06.10 г.

Най-големият търговец на книги в САЩ Barnes&Noble представи втория модел устройство за четене на електронни книги от линията Nook. Моделът се нарича Nook Wi-Fi и ще бъде на пазара в края на юни на цена от 149 долара.

Това е едно от двете устройства, с които книжарницата ще се бори срещу силната конкуренция на iPad на Apple, като Barnes&Noble, а също и Amazon, вече предлагат доста по-ниски цени спрямо таблета на групата на Стив Джобс.

Nook Wi-Fi, както и старият модел Nook 3G, е снабден с 6-инчов E-Ink дисплей и 3,5-инчов цветен сензорен LCD екран. Устройството ще има само безжичен модул за Wi-Fi. Това няма да позволява на потребителите да теглят електронни книги, използвайки интернет мрежата на мобилните оператори.

Новият модел Nook, както и предшественикът му, ще продължава да има достъп до онлайн магазина на Barnes&Noble. Книги ще могат да се качват както чрез Wi-Fi, така и посредством свързване на друг информационен носител към компютъра. Според производителите на Nook Wi-Fi това е най-евтиното устройство за четене на електронни книги на пазара.

Най-новият член на семейството на Nook има 2GB вътрешна памет и слот за карта microSD. Теглото на устройството е 330 гр.

Най-големият разпространител на книги в САЩ Barnes&Noble печели популярността си благодарение на веригата си от магазини, в голяма част от които има кофишоп на Starbucks Coffee. Компанията се налага на пазара с големите отстъпки и намаления, които прави на най-големите бестселъри. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:46 | 09.09.22 г.
fallback