fallback

Първият 3D телевизор вече и у нас

Техноманиаците ще наблюдават първото триизмерно телевизионно излъчване в Европа, което ще предава на живо тенис турнира Ролан Гарос

13:40 | 18.05.10 г.

Феновете на 3D образите отдавна се надъхват с информация за телевизори и домашно кино, които ще предават триизмерни изображения. Още в края на миналата година излязоха първите съобщения, че настъпва ерата на триизмерните технологии – това вече е факт и у нас.
 
Първите 50-инчови плазмени екрани TX-P50VT20 от серията VT20 на Panasonic, който ще се предлагат с два броя 3D активни очила са достъпни и в България. Заедно с плазмите се предлагат и новото поколение 3D Blu-ray плейъри.
 
„Очакванията са двата продукта да поставят основите на нова потребителска вълна през следващите години, която ще разшири многократно възможности за домашни развлечения”, коментира Божидар Колев, изпълнителен директор на „Технополис”, където се предлагат двата продукта.
Цената на 50-инчовия 3D-телевизор в „Технополис” ще е 4 999 лв., а на 3D Blu-ray прейъра 1 099 лв.
Премиерата на новото поколение техника у нас съвпада с навечерието на първото за Европа 3D излъчване „на живо” на тенис турнира Ролан Гарос, което ще се гледа от жителите на 58 страни на континента. Спортното мега-събитие ще се проведе от 23 май до 6 юни и ще е първото масово излъчване в 3D формат. Турнирът е избран за европейския старт на новата технология заради многобройната си аудитория.
3D телевизорите излъчват по традиционния телевизионен способ, но с много по-високо качество на изображението и резолюция. Те са изцяло пригодени за цифровия телевизионен формат, който се очаква да бъде въведен в България до 2012 г.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:53 | 10.09.22 г.
fallback