fallback

Рокли на Грейс Кели в лондонски музей

Тоалетите на загиналата през 1982 г. американска актриса и принцеса на Монако ще са сред забележителностите на Острова до септември

16:03 | 16.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Ако тези дни имате път към Лондон, непременно се отбийте в музея „Виктория и Албърт“. От събота там ще бъдат представени най-красивите тоалети, носени от елегантната Грейс Кели, американската актриса, станала принцеса на Монако.

 

Изложбата отдава почит на „една от малкото жени, които заслужават титлата „модна икона“, казва пред AP кураторът Джени Листър. „Трудно е днес да бъде посочен някой, за когото хората си спомнят по същия начин, както са мислели преди 50 години“.

 

Сред експонатите са роклята, която Грейс Кели носи, когато получава награда „Оскар“ през 1955 г., както и тоалетът, в който е облечена, когато се запознава със съпруга си през същата година.

Има и костюми от последния й филм - „Висше общество“. Достойно място е отредено на булчинската й рокля. В музея са и някои от по-официалните рокли на принцесата на Монако.

 

Сред експонатите са тоалети на Yves Saint Laurent, Chanel, Givenchy, Christian Dior.

Временната изложба във „Виктория и Албърт“ показва и аксесоари към роклите на загиналата в автомобилна катастрофа през 1982 г. Грейс Кели.

Всъщност дните на изложбата никак не са малко, така че не бързайте, експонатите ще са в музея до 26 септември 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:09 | 14.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още