fallback

На сафари в Зимбабве

Африка впечатлява и примамва с необятната си природа и дивия свят на животните, който може да се открие непосредствено пред очите ви

12:39 | 19.04.10 г.

Привечер, дървена къщичка с голяма веранда, чаша студен чай на масата и необятна шир, обагрена в червено, оранжево, жълто и зелено – едва ли знаете, но африканският залез е едно от най-красивите неща, които могат да ви се случат в живота. Младият континент определено има с какво да впечатли своите гости – не само с богатото разнообразие от диви животински видове – духът на Африка се усеща дори в повея на вечерния вятър.
 
Само на един час полет от легендарния водопад Виктория е разположен най-големият национален парк на Зимбабве – Хванге. В него компанията Safari Adventure Co. е отворила нов кемп, кръстен на основателя на Националния парк Тед Дейвидсън – Davison's Camp.
 
В лагера има общо седем хижи в африкански стил, всяка предназначена за двама души, както и специална "хижа за новобрачни двойки" и "семейна колиба", която може да приютява деца на 6 и повече години.
 
Хижите са разположени така, че трудно могат да бъдат забелязани от африканската гора от въздуха, както и са трудни за намиране без опитен водач сред пътечките, обградени от дебелите стволове на дърветата. Малко езеро в близост до кемпа създава допълнителна атмосфера и позволява на гостите да се слеят най-пълно с живота на дивата природа.
 
В местността, в която е построен парка, много лесно може да се натъкнете на „великолепната африканска петорка“ - лъв, леопард, слон, носорог и бивол, като и жирафи, зебри и други диви животни, които са често срещани в националния парк и са привлечени от езерото в близост до кемпа, от което често идват да пият вода в горещините.
Паркът изобилства от животни, а само популацията на слоновете наброява повече от 30 хил. животни.
 
Въпреки това за гостите случайните срещи с дивите обитатели са напълно безопасни, тъй като в цялата област е под денонощния надзор на персонала на парка и неговото ръководство.
 
Ето защо седнали директно на просторна тераса с чаша чай или вино в ръка може да видите невероятни гледки от истинския свят на животните, който ще се разкрие направо пред очите ви. Цена на човек за нощувка в лагера в двойна хижа е 290 долара по програма All Inclusive.
 
Лагерът е отворен за посетители през цялата година и предлага разнообразие от програми сафари – сутрешна разходка, сафари с джип или нощувка под откритото небе на Африка.
 
С откриването на Davison's Camp компанията Safari Adventure Co. продължава своята дейност за защита на природата и разпространението на еко-туризъм в Африка. Например, благодарение на проект Wilderness Safaris Wildlife Trust и участието на Safari Adventure Co. белите носорози в Зимбабве, които освен изключително редки, бяха обявени и за изчезващ вид, вече са възстановени и опасността пред видът им е отстранена.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:14 | 14.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още