fallback

Музей в хотел

Хотелиерите са в надпревара за привличането на повече клиенти с разнообразни и нестандартни идеи

09:19 | 29.03.10 г.

Все повече хотели по света започнаха да предлагат разнообразни и атрактивни забавления за гостите си – закуски с формата на дизайнерски аксесоари, необичайно местоположение на стаите – в хеликоптер, на дърво, заобиколени от лед. Разнообразни идеи хрумват на хотелиерите в стремежа им да привлекат гости от цял свят, а някои от тях предлагат незабравими преживявания на пътуващите.
Хотел Langham Place Hotel в Хонконг е първият в света, който предлага на гостите си своеобразен музей в сградата под формата на изящна колекция от над 1 500 предмета от съвременното китайско изкуство на стойност близо 2 млн. евро. Колекцията включва произведения на китайски художници и скулптори, включително Ванг Гуангуй, Юе Минджун и Цзян Шуо.
С помощта на виртуална разходка посредством iPod, който се раздава от хотела на всеки гост, онези, които се интересуват от колекцията, могат да се „разходят” из 41-етажната сграда на хотела и да научат допълнителни любопитни факти за 21 от най-известните и скъпи експоната. Виртуалната обиколка се провежда на английски, кантонски, мандарина и японски и е безплатна за всички гости.
 
Като спомен и комплимент от хотела, всеки, който е посетил сградата, получава красива дървена сувенирна кутия със снимки на експонатите, кратко описание на историята на китайското изкуство на английски и традиционен китайски език. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:37 | 07.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още