fallback

Emirates Airline предлага японски колорит

Самолетната копания има традиция в менюто - на борда се предлага храна, съобразена с крайната дестинация на полетите

10:27 | 26.03.10 г.

Международната авиокомпания Emirates Airline представи специално меню за новия си полет до Токио, което отразява кулинарните традиции на азиатската дестинация. Самолетната компания има традиции в предлагането на храна на борда на полетите си, като съобразява менютата с крайната точка на летене и кулинарните особености в страната.
 
Менюто е разработено от признати експерти в японската кухня и включва внимателно подбрани съставки от всички краища на източната и западна част на страната. Марината от Киото, зелен чай от Сизуоко, ориз от Кошихикари, десерти от Ниигата и водорасли от района Асакуса са залегнали в основата на менюто, предлагано във всички три класи на полетите от емирствата към Токио и Осака.
 
За полетите до Токио акцентът на храната е поставен върху пикантните ястия, типични за региона Канто, като супа от соя и, разбира се, суши. В същото време за полети до Осака се предлагат по-малко пикантни ястия, традиционни за региона Кансай.
 
Пътниците от първа и бизнес класа на Emirates Airline ще могат да опитат разнообразни ястия - Сакизука (речна риба писия, маринована в морски водорасли и гъби енок със сос от цитрусови плодове), Мисоширу (класическа супа с тофу), юфка Соба, зеленчуци Такиаваси, сьомга Терияки и голямо разнообразие от суши.
 
Emirates Airline ще стартира полетите си до Токио на 28 март 2010 г. със самолет Boeing 777-300ER, който включва осем луксозни кабини първа класа, 42 бизнес места, които могат да се разпъват до легла, и 304 пътнически седалки в просторна кабина в икономична класа.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:36 | 12.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още