Международната авиокомпания Emirates Airline представи специално меню за новия си полет до Токио, което отразява кулинарните традиции на азиатската дестинация. Самолетната компания има традиции в предлагането на храна на борда на полетите си, като съобразява менютата с крайната точка на летене и кулинарните особености в страната.
Менюто е разработено от признати експерти в японската кухня и включва внимателно подбрани съставки от всички краища на източната и западна част на страната. Марината от Киото, зелен чай от Сизуоко, ориз от Кошихикари, десерти от Ниигата и водорасли от района Асакуса са залегнали в основата на менюто, предлагано във всички три класи на полетите от емирствата към Токио и Осака.
За полетите до Токио акцентът на храната е поставен върху пикантните ястия, типични за региона Канто, като супа от соя и, разбира се, суши. В същото време за полети до Осака се предлагат по-малко пикантни ястия, традиционни за региона Кансай.
Пътниците от първа и бизнес класа на Emirates Airline ще могат да опитат разнообразни ястия - Сакизука (речна риба писия, маринована в морски водорасли и гъби енок със сос от цитрусови плодове), Мисоширу (класическа супа с тофу), юфка Соба, зеленчуци Такиаваси, сьомга Терияки и голямо разнообразие от суши.
Emirates Airline ще стартира полетите си до Токио на 28 март 2010 г. със самолет Boeing 777-300ER, който включва осем луксозни кабини първа класа, 42 бизнес места, които могат да се разпъват до легла, и 304 пътнически седалки в просторна кабина в икономична класа.