fallback

Бристол е най-музикалният английски град

Освен че в града се раждат най-много музиканти, там са и най-честните хора в цяла Великобритания

15:55 | 15.03.10 г.

В Бристол се раждат най-голям брой музиканти по отношение на броя на населението, отколкото всеки друг град в Англия. Това се казва в резултатите от проучване, направено от изследователската компания PRS For Music, пише изданието Daily Telegraph.
 
Организация, която се занимава със събиране на авторските права за изпълнители от изявите им, анализирала данните си, според които в града са родени 65 хиляди хора на изкуството, които ползват нейните услуги. Наличната информация е съпоставена с броя на музикантите, родени в различни английски градове.
 
След Бристол в списъкът попадат Кардиф, Уейкфилд, Глазгоу, Единбург и Челтнъм. Ливърпул, от който е и най-известната британска група "Бийтълс", е в класацията под номер18. Лондон, към който се стремят всички музиканти, не може да се похвали с голям брой хора на изкуството, родом от там, и заема 26-то място в списъка.
 
"Атмосферата на този град винаги е помагала за развитието на различна музика", - обясни първенството на Бристол собственикът на PRS Елис Рич.
В Бристол са се зародили музикални групи като Tricky, Massive Attack и Portishead. Този град е смятан за родното място на трип-хоп, който се нарича още "бристолската вълна" или "бристолският саунд".
 
Заедно с първенството сред английските градове, в които са се родили най-много музиканти, Бристол бе признат и за градът с най-честни хора в проучване, направено преди три години. Изследователите разхвърляли различни вещи - от портфейли до мобилни телефони – из оживените улици в различни градове на Великобритания. Всички вещи имали координатите на различни собственици - име и номер за контакт. Живущите в Бристол върнали 64 процента от намерените предмети, докато средният процент за цяла Великобритания е 38 на сто върнати вещи.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:17 | 08.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още