fallback

Културно наследство в хотел

Хотел в Дубай предлага на гостите си не само почивка, но и досег с историята и културата на арабските народи

11:54 | 17.02.10 г.

Дизайнерският хотел Al Maha Desert Resort & Spa представи една от най-големите частни колекции на антики, старинни предмети и произведения на изкуството от ОАЕ. Хотелът стана домакин на една уникална изложба, състояща се от повече от 2 000 автентични арабски ценности.
 
Колекцията от предмети на изкуството в хотела Аl Maha е била подбирана внимателно с помощта на местни експерти.
 
Всички експонати вътре са от голямо значение за културното наследство на Дубай. Те отразяват историята на ОАЕ, като се започне от племенните номади и се стига до държавната и военна история на Персийския залив през XIX-XX век. Това позволява на гостите на курорта да се докоснат до историята на региона и да опознаят по-добре и в детайли културното наследство и произхода на много местни обичаи и традиции.
 
Изящно декорирани дървени скринове с ръчна резба, стари глинени съдове за мед и финиково масло и традиционни бижута от сребро – това е само малка част от експозицията, представена в Аl Maha.
 
Антично седло за камила и уникална бедуинска шатра на 260 години, направена от вълна и използвана от племената в пустинята Каракум, красят фоайето на уникалния еко-хотел. Във всеки един от апартаментите са изложени най-малко 8-15 различни антични вещи, които имат своята история.
 
В допълнение към античната сбирка, хотелът Аl Maha предлага на гостите си повече от 80 произведения на изкуството, включително и голяма колекция от картини на дивата природа, нарисувани от художника Тревър де Патгенден, който стана доста известен през последните години.
Нощувка в стая с двойно легло, която носи името „Апартамент на бедуинския крал“, е на цена от 1 500 долара. Стаята е 75 кв. метра, разполага със собствена система за контрол на температурата, частен басейн, просторна баня и френски прозорци, през които се откриват красиви гледки на целия комплекс.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:27 | 12.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още