fallback

Ваканция за милиони

Къде бихте отишли ако имахте 1 млн. долара? Ето няколко идеи

16:51 | 15.12.09 г.

По света има много места, които могат да бъдат посетени и с по-малко от милион долара в джоба. Ако искате да разгледате много забележителности за малко време, да се почувствате като цар и да опитате различни екзотични традиции, имате нужда най-вече от идеи.
 
Околосветско пътешествие Алтернативата е подходяща за онези, които не се задоволяват със седмица или две на екзотично място, не могат да отделят повече от месец за пътешествие и са ненаситни на нови впечатления. В период на 28 дена ще обиколите Париж, Дубай, Мумбай, Джайпур, Удайпур, Хонг Конг, Токио, Хонолулу, Сан Франциско и Чикаго и ще отседнете в едни от най-луксозните хотели по света като кралския апартамент в Двореца Рамбах в Джайпур. Сметката от 1 млн. долара обаче не покрива само сатенените чаршафи. Пътуващите ще могат да полетят с балон над пустинята в Дубай, да пият коктейл на яхта в Арабско море, да разгледат с хеликоптер Хонг Конг и да присъстват на традиционна чаена церемония в Токио.
Седмица в Абу Даби Ако околосветското пътешествие ви се струва прекалено изморително, Дворецът Емират в Абу Даби предлага пакет за почивка и релакс за седмица. За скромната сума от един милион долара двама човека спокойно могат да пътуват първа класа от всяка точка по света с Etihad Airlines до Абу Даби и да останат в кралския апартамент на хотела на пълно обслужване със седем нощувки.
За престоя ви там хотелът осигурява Maybach с шофьор на ваше разположение, ако решите да си направите вип разходка. Почивката включва възможност да летите до Иран и да украсите персийски килим по свой вкус, а по-авантюристично настроените могат да се отправят към Бахрейн на лов за перли.
Две седмици в Индия За сумата от един милион долара в Индия ще получите обслужване, достойно за кралска особа или махараджа. Ще гледате поло със слонове и местни танцови забави на организирани части партита във ваша чест.
В порядъка на две седмици по-авантюристично настроените могат да отидат на сафари сред тигрите в националния парк или да предприемат разходка с балон над река Нармада, да покарат яхта и да вечерят на залез до Тадж Махал.
Пътуването обаче не е организирано само със забавления и игри – по време на престоя ще имате възможност да пречистите душата си на специално организиран хинди ритуал или да получите аудиенция от Далай Лама.
Седемте чудеса на света Пътуването започва с полет с частен самолет до Швеция, където се наблюдава Северното сияние. Следва пътуване до Замбия, Африка с хеликоптер за водопада Виктория, най-големият водоскок в света. Следва почивка и сафари из Африка.
 
Следващата дестинация е Непал, където може да видите връх Еверест от птичи поглед с хеликоптер и да обядвате с будистки монаси преди да отлетите за Австралия и да се гмурнете в Големия бариерен риф. Пътешествието продължава с Големия каньон в САЩ и няколко малки спирки на островите Фуджи и Бора Бора във Френска полинезия. Последната точка е карнавала в Рио Де Жанейро, Бразилия.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:07 | 03.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още