fallback

Ritz-Carlton отваря хотел в Египет през 2012 година

Хотелът се строи по модел на екостроителство, от сертифицирани в областта специалисти

15:07 | 08.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: OBMI

Хотелската верига Ritz-Carlton настъпва в Кайро с пищен комплекс със 160 стаи. Компанията, която е наета да проектира сградата, е OBMI Resort Design, работи не само по създаването на грандиозния хотел, но се цели да го направи и екологично чист с помощта на 13 специалисти, притежаващи американски сертификат за екостроителство LEED.
Новият хотел предвижда внушителни гледки през стаите към пирамидите в Гиза, огромен спа комплекс, голф игрище с клуб, две бални зали и плувен басейн с доста големи размери.
„За нас е чест да работим по такъв проект, който се намира в една толкова посещавана дестинация, пълна с история. Египет предлага прекрасни условия да създадем курорт, който да обединява местните и исторически традиции. Надяваме се да съчетаем стила на хотелската верига и да отговорим на очакванията на местните хора“, обяснява главният изпълнителен директор на OBMI Доу Кулиг.
 
Курортът ще притежава в екстериора си метални колони, които са проектирани елегантно така, че да придават стил и класа на хотела, разположен в страната на папирусите. Предвидени са и множество водни системи, вдъхновени от древните канали, идващи от река Нил.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 27.08.22 г.
fallback
Още от На път виж още