fallback

Антонио Бандерас развива винен туризъм

Актьорът ще построи хотел близо до винарната, с която се сдоби неотдавна в северна Испания

10:54 | 04.12.09 г.

Антонио Бандерас има намерение да започне винен туризъм и да развие лозното си имение в северна Испания, като построи хотел там, каза холивудската звезда в интервю.
„Имам планове да направя хотел, в който ще се провеждат бизнес конференции, хората ще идват да опитат от виното и да се отдадат на изкуство, ще ми се да популяризирам винения туризъм.“, каза Бандерас пред вестник El Mundo.
“Целта ни е да построим малък хотел, в който да посрещнем винените ентусиасти, защото мястото е наистина уникално.“
49-годишният носител на Оскар за филма „Филаделфия“ е и озвучител в няколко епизода на „Шрек“, където изпълнява ролята на котарака в чизми. Бандерас се сдоби с 50% от лозе и винарна на бреговете на река Дуеро през март тази година.
Собствеността е 620 акра и се казва Анта Бандерас. Там се прави червено вино и розе от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и местния сорт грозде Темпранило.
Годишно винарната произвежда около 600 хиляди бутилки вино, но според Бандерас капацитета е два милиона бутилки, без да се губи качеството на виното.
„Мисля също да разширя винарната. Първо бихме искали да навлезем стабилно на испанския и европейския пазар, а после ще се фокусираме и върху американския“, каза актьорът.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:00 | 13.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още