fallback

Спа хотел само за жени

В столицата на Саудитска Арабия ще отвори врати първият спа хотел само за жени

13:57 | 29.10.09 г.

Първият спа хотел, който ще приема само жени в столицата на Саудитска Арабия Риад, ще отвори врати през 2010 година. Собствениците на Sense Spa хотела Ал - Фейсалах ще открият релакс центъра за 10-тата годишнина на хотела, която е през май 2010 година. На церемонията хотелът официално ще приеме гости в новото си крило от 106 стаи, които в момента се дострояват.
Това ще е първият хотел в града изцяло за жени и вторият такъв в цялата ислямска държава, известна с консерватизма си. Конкурентната верига хотели Парк Хайат планира отварянето на мъжки и женски вариант на спа центрове в по-развития град Джедах в края на годината.
„В създаването на спа центрове има различни социални и религиозни особености, които трябва да се спазват. В Саудитска Арабия този тип отдих има история, която е насочена към медицинската част на почивката. Ето защо трябва да се фокусираме не само върху удоволствието, а и върху медицинското обслужване, без служителите ни да изглеждат като доктори“, обяснява Питър Файнмор, директор на хотела.
Спа хотелът ще отговаря напълно на изискванията на чуждестранните туристи, ще разполага с отделни стаи за процедури, както и с фитнес център.
 
Спа центрове в кралството съществуват, но винаги се рекламират под някаква друга форма, за да не привличат вниманието на религиозната полиция. „Ние прокарваме пътека за развитието на този тип услуги. Нещо, което не се е правило до сега“, казва Халед Ал – Идрис, директор продажби и маркетинг. „Спа почивките никога до сега не са били част от живота на хората в Саудитска Арабия. Сега това се променя.“
Обяснението за промяната е просто – все повече хора в кралството имат възможност да пътуват в чужбина, много от младите хора са завършили чуждестранни университети и имат поглед върху живота извън границите на Саудитска Арабия. Те се връщат в страната си и биха искали да имат възможност да ползват същите услуги както навън, а и имат парите, за да го направят.
Хотелът Ал-Фейсалах е част от американската хотелска верига Роузууд, която има 18 курорта из целия свят, по-голяма част от които в САЩ, на Карибите и в Мексико.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 03.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още