fallback

Въртящ се хотел на Балканите

Проектът предвижда хотелът да е завършен до 2012 година

13:26 | 26.10.09 г.

Архитекти от Великобритания проектираха първия в света въртящ се хотел, в който всяка стая предлага гледка към морето, съобщи вестник Telegraph.
Триетажният хотел с 50 стаи се върти бавно върху огромна стоманена платформа. За един ден постройката прави 1,3 пълни завъртания. Така всеки гост на хотела може да се наслади на гледката към морето, както и да се любува на различен изглед сутрин и вечер.
Хотелът ще бъде издигнат на малкия остров в Адриатическо море до Хърватска – Солта.
Проектът на стойност 70 млн. лири е на известното лондонско студио RHE, трябва да бъде завършен до 2012 г. и обещава неописуемо изживяване за гостите си.
Идеята за изграждането на нетрадиционния хотел възниква от стремежа на архитектите да създадат хотел, в който да не съществува вечният проблем с гледката и затрудненията на персонала как да угоди на посетителите си.
Гостите на хотела ще влизат в сградата през подземен тунел с малко влакче, след което ще се придвижват с помощта на асансьори до фоайето и стаите си.
Според главния архитект на футористичния хотел Ричард Евънс, специалист в проектирането на почивни сгради, завъртанията се осъществяват изключително бавно и няма опасност гостите да се почувстват дискомфортно.
В бъдеще до хотела се предвижда построяването на яхтено пристанище за 170 яхти, яхтклуб, както и частни вили и бунгала, които са част от плана за разрастване на острова като курорт.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:19 | 10.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още