fallback

Хийтроу отново оглавява класацията на най-лошо летище

Ако планирате ваканция, по-добре избегнете минаването през Хийтроу и Шарл Де гол, защото може да развалите настроението си излишно

10:29 | 23.10.09 г.

Лондонското Хийтроу отново е оценено като най-лошото летище в света за втора поредна година съгласно проучване, направено сред 14 500 произволно избрани пътници. На първо място в класацията като най-предпочитано хората са посочили сингапурското Чанги, а за европейците най-доброто място за излитане и кацане е летище Амстердам Схипхол.
Участниците в проучването, които са летели поне 17 пъти за последните 12 месеца, са поставили парижкото Шарл Де гол и международното летище в Лос Анджелис на второ и трето място в списъка с най-лошите места за пътуване, независимо от разходите за ремонт в размер на 1 млрд. долара, които бяха похарчени за щатското летище.
В резултат на изследването, цитирано от Reuters, ако някой иска романтична ваканция в Париж, по-добре е да избягва маршрута Хийтроу - Шарл Де гол, освен ако не иска съвсем да си развали настроението.
Характеристиките, които са взимани под внимание при проучването, са големина на летището, бързина на обслужване, удобство и отношение на служителите, както и доколко пътниците лесно могат да се ориентират на място.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:17 | 14.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още