fallback

Будист, махараджа или ескимос за 10 дни

Хотели по света предлагат на гостите си не само почивка, но и възможност да изживеят своя фантазия

12:06 | 31.08.09 г.

Ако искате не само да почивате, но и да се вживеете като каубой, махараджа или пък ескимос, изберете място, където ще ви предложат специални условия за отдих
 
Туристическите агенции предлагат всевъзможни пакети, за да задоволят желанията на онези, които искат да изживеят своя фантазия – каубой в ранчо от Дивия Запад, лукс и разкош подхождащи на истински шейх, отдих в индианско селище. Сайтът Askmen публикува 10 подобни дестинации за отдих, които биха задоволили вкусовете на по-екстравагантните пътешественици.
 
Хотел Marques de Riscal, Испания – за любителите на виното
В хотела, разположен в северните части на Испания, ще се насладите на чудесни гледки на местните лозя и ще може да опитате от най-добрите вина в ресторанта, съществуващ вече 150 години. Гроздовата напитка тук е навсякъде, не само в ресторанта, но и в спа-центъра, където може да поръчате „винена терапия“.
 
Hilton Sao Paulo Morumbi, Бразилия – живот като на крал
 
За 5 500 долара на вечер ви е осигурен транспорт с хеликоптер от мястото, където ще пристигнете до хотела. В президентския апартамент ще бъдете посрещнати с шампанско и бонбони. Вечерта ви очаква вечеря за двама, а на сутринта - закуска в леглото.
 
The Candili Estate, остров Евбеа, Гърция – животът на древните гърци
 
Разположено на 10 хил. акра, имението Кандили на остров Евбеа ще ви превърне от обикновен смъртен в гръцки бог. Дните в хотела са запълнени от разнообразни програми за отстраняване на стреса, масаж, спа процедури, разходки в планината, а масите са отрупани с разнообразни деликатеси.
 
The Ashram, Калифорния, САЩ – живот на войник 
Мястото ще ви предложи наситена програма за възстановяване с много физически упражнения. Утрото започва с пет часа каране на колело по изгрев слънце, последвани от три часа йога, час активни упражнения, а след това още час плуване. За всичко това се изисква силно тяло и добра издръжливост, която дори да не притежавате идвайки в комплекса, със сигурност ще придобиете след седмица там.
 
In The Write Light, Тарифа, Испания – открий поета в себе си
За онези, които винаги са искали да развият таланта си на поет, но никога не са намирали време, мястото предлага чудесна възможност за вдъхновение, спокойствие и муза. Организират се работни групи, на които ще ви научат как да изразявате чувствата и емоциите си с думи, ще ви помогнат да започнете романа, който винаги сте искали да напишете и ще имате възможност да поговорите със съмишленици, да развиете таланта си.
 
Samudra, Байрон бей, Австралия – място за сърфисти
Мястото предлага комбинираното въздействие на йога и сърф в луксозен хотел в най-източната част на Австралия. В разположения на 27 акра курорт всяка сутрин започва с йога, а после гостите се отправят към плажа, за да започнат с уроците по сърф.
 
Triple Peak Cow Camp, Уайоми, САЩ – живот на каубой
 
Разположено навътре в планините на Уайоми, палатковият лагер предлага на гостите си чудесно място да се вживеят в ролята на каубои. Къмпингът разполага с ферма от хиляда крави, расови коне, обширна площ за езда и прекрасни условия за барбекю под открито небе.
 
Kopan Monastery, Катманду, Непал – рай за будистите
 
Всяка година, над 200 души пътуват до манастира Копан в полите на Хималаите, за да бъдат част от 30-дневния ритуал по пречистване. Манастирът предлага и 7 и 10 дневни пакети за престой на желаещите да усвоят медитацията.
 
Taj Lake Palace, Удайпур, Индия – живот като махараджа 
Блясък и разкош, красиви мраморни сгради и успокояваща музика, дворецът Тадж Лейк е идеалното място, където може да се почувствате като истински шейх. Хотелът предлага чудесна източна кухня и професионално обслужване, съчетано с атмосфера и лукс. Тук може да почувствате специално отношение към себе си и да се вживеете в ролята на махараджа.
 
ICEHOTEL, Швеция – какво е да си ескимос 
В хотела всичко – от рецепцията до леглата са направени от лед и сняг. Облечете се добре с дебели дрехи, поемете дълбоко дъх и... си поръчайте коктейл Айсберг. Може да повишите адреналина си с преживявания от рода на каране на снегомобил или риболов в замразена вода.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 08.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още