fallback

Най-голямата сауна в света

Спа съоръжението, за което ще бъдат похарчени 5 млн. евро, ще изглежда като храм на маите с 12 нива, няколко сауни, басейни, барове и разнообразни спа услуги

10:04 | 06.11.09 г.

Най-голямата сауна в света ще бъде построена на финландско-шведската граница в град Хапаранда, североизточна Швеция. Собствениците на спа комплекса, част от който ще бъде сауната, се надяват да привлекат повече туристи към тази област, която дели граница с Торино.
Работата по изграждането на спа съоръжението започна в началото на ноември и се очаква да приключи през юни 2010 година. То ще изглежда като храм на маите – на 12 нива с четири сауни, включвайки скай бар на върха, няколко басейна, един от които с ледена вода и с открит достъп до покрива на сградата.
„В тази област има много интересни атракции, магазини и шопинг центрове, които привличат средно по два милиона гости на година. Пазарният туризъм обаче е за много кратък период – ден, два и хората напускат града. Със спа комплекса се надяваме да привлечем посетители за по-дълъг период, да речем за целия уикенд“, казва Кристина Лампинен, директор на хотела.
Тя допълва, че рекламната стратегия на спа хотела е да се рекламира из целия свят. Първоначално ще се насочат към туристи от по-близките дестинации като Швеция и Финландия, но в последствие се надяват на интерес и от страна на по-широк кръг посетители.
„Тук имаме нещо, което не може да се види никъде другаде – красива природа и полярните нощи през лятото, както и очарователна зима“.
Инвестицията в размер на 5 млн. евро, които ще бъдат похарчени за комплекса, се очаква да отвори допълнителни 50 работни места в региона.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:34 | 12.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още