fallback

Дневникът на Хийтроу

Пътниците ще могат да четат в реално време какво описва писател в книга за живота на летището

09:20 | 20.08.09 г.

Лондонското летище „Хийтроу“ ангажира писателя Ален де Ботон да прекара една седмица на аеропорта и да напише творба, вдъхновена от закъсненията на полетите, паспортните проверки и безмитните магазини, съобщи AFP.

Писателят се настани в залата на терминал 5. Пътниците могат да четат на екран там какво пише той в момента на компютъра си.

Преживяванията и размислите му ще бъдат публикувани в книгата „Една седмица на летището: дневник на Хийтроу“.

„Летищата винаги са ме привличали. Ако искате да заведете марсианец на място, което въплъщава всичко особено и специално в съвременната цивилизация, както добро, така и лошо, без съмнение ще го заведете на летище“, коментира Ален де Ботон. Той добавя, че на летищата присъстват всички големи теми - мощта на технологиите, глобализацията, дебатът за околната среда, трескавостта на съвременните работни места и стремежът към пътешествие.

Ален де Ботон е роден в Швейцария, но живее във Великобритания и пише на английски език. Сред най-популярните му творби са „Как Пруст може да промени живота ви“ и „Архитектура на щастието“.

Новият терминал 5 на летище Хийтроу беше открит тържествено през 2008 г., но много бързо след това беше парализиран от проблеми в системата за управляване на багажите. Те доведоха до закъснения на полетите, които продължиха седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:51 | 12.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още