fallback

Виетнамски курорт глези клиентите си

Посетителите на курорта могат да пазаруват заедно с готвача и да избират менюто си, което се прави индивидуално

11:51 | 18.08.09 г.

Еднообразните менюта в хотелите бързо омръзват, храната е еднотипна, програмите all inclusive предлагат стандартни храни, които вече са познати и омръзнали на повечето посетители, използващи редовно подобен род пакетни услуги.

 

Луксозен курорт във Виетнам измисли уникално решение, с помощта на което се надява да успее да пребори кризата в туризма и да привлече още клиенти – служители на хотела ще питат всеки от гостите си какво иска да похапва ежедневно.

 

След като отправили запитване към постоянните си клиенти, управителите на ресторанта на наскоро отворения курорт Принцес Данам на южното крайбрежие на Виетнам при залива Ке Га направили меню-карта, която включва разнообразни храни и напитки, от които гостите могат да изберат.

 

Готвачът на ресторанта, специалист във френската и виетнамската кухня, е изготвил менюто, което всеки обед и вечер ще предлага варианти от двата типа храна.

 

Едно примерно меню включва пържени мариновани скариди с лимонова трева (често използвана в азиатската и карибската кухня), ризото с морски дарове и печено агнешко филе.

 

„Нямаме фиксирано меню за всяка вечер”, казва Жан-Филип Бехин, генерален мениджър на курорта, който е от 57 къщички, в изявление пред медиите.

 

„По същия начин, по който актьорите импровизират пред различна публика и се подготвят за всяко представление, ние ще направим това за нашите гости, като предупреждаваме готвачите за всяка група, която пристига в хотела ни, и ще им предлагаме меню, съобразено с техните желания”, казва Бехин пред Reuters.

 

Гостите ще могат да придружават готвача, когато той излиза да пазарува до местните рибарски селища и сами да избират вечерята си.

 

„Това е често срещано явление – когато хората са на почивка, те искат да се наслаждават на всичко – от кулинарните удоволствия до местните забележителности”.

 

Курортното селище се намира на около 150 км от град Хошимин (до 1975 г. Сайгон) в южен Виетнам.

 

Туризмът е малка, но разрастваща се част от икономиката на страната въпреки световната криза и вирусът H1N1 (свински грип), които намалиха броя на пътуващите до Югоизточна Азия тази година.

 

Виетнам посреща всяка година около 4,5 млн. посетители, въпреки че държавните медии обявяват официално броят им на 3 млн. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:24 | 04.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още