fallback

Пътешествия в стил лукс – какво е актуално това лято

Какви са тенденциите в почивките това лято и какви възможности се предлагат от туроператорите

11:35 | 04.08.09 г.

В сферата на туризма също съществуват модни тенденции, които се сменят всеки сезон. Какви са актуалните тенденции за почивка това лято?
 
За нови впечатления на цялото семейство
Психолозите са убедени, че съвмесните пътешествия влияят благоприятно на атмосферата в семейството. Дори „звездните” семейства от шоу бизнеса предпочитат да прекарват почивката си заедно – Том Круз и Кейти Хоумс, Брад Пит и Анджелина Джоли, Джони Деп и Ванеса Паради. Основното изискване за семейните екскурзии е добрата организация.
 
Една от най-популярните дестинации за семеен туризъм е Тоскана – Италия и хотел The Borgo Casabianca, реновиран дворец от 15-ти век. Мястото е особено подходящо както за деца, така и за възрастни, поради развлекателния „Средновековен център” с аниматори или занимателните програми, които се организират за децата на място. За възрастните хотелът и околията му предлагат чудесна възможност за романтични разходки, посещение на старинни флорентински винарни и прекрасна природа за отдих.
 
Друга алтернатива е семейна екскурзия в Перу. Тази дестинация може да се понрави на онези, които се интересуват от тайнствените руини и исторически загадки на мястото. Гледките от градовете Куско, Мачу-Пикчу и Пизак оставят незабравими впечатления както у децата, така и у родителите им. След разходка из старинните руини може да посетите и местните села, където живеят днешните потомци на древните инки.
 
Хотел на колела – класика
В миналото немалко хора са пътували из Европа с влака Orient Express. Оказало се, че пътуването, съчетаващо в себе си функциите на транспорта и хотела е удобно и съвременно средство за пътуване. Ето защо компании, които предлагат пътуване с влак от луксозен тип се появиха в почти всяка страна по света. Туроператорът General Tours например предлага пътешествия с влак из Испания. За една седмица ще успеете да видите Мадрид, Севиля и Гранада. Естествено, това пътешествие има толкова натоварен график, че едва ли ще ви остане време да обикаляте по магазините, да посетите местни кафенета или ресторанти или да се разходите спокойно из градовете нощем. Ако изберете обиколка с влак на Япония, ще видите градовете Токио, Акон, Киото и Нара и ще имате възможност да спрете за шопинг в Гинза – най-престижният район в Токио.
 
За най-романтичните влакът Orient Express предлага специална екскурзия за влюбени. Осемдневната разходка включва посещение на градовете Венеция и Париж. Осигурени са разходки с гондола и лимузина, нощни разходки, романтични вечери на подбрани места и разбира се обиколка по магазините.
 
Пътешествие по море
Пътешествието на бял лайнер не е толкова изискано удоволствие, но по-скоро насочено към тези, които са настроени авантюристично. Вечерята на яхта или на голям морски катер се ползва с популярност още от миналия век. Днес круизите се намират в пика на своята популярност, а все повече хора избират почивка на кораб, вместо стандартно пътуване със самолет или кола в друга страна. Да притежаваш яхта е престижно и демонстрира стил и класа, ето защо вече почти всички звезди по света придобиха свои собствени яхти.  При пътешествие с круиз обаче трябва да планирате по-отрано екскурзията и да сте сигурни, че всички членове от семейството ви ще понесат пътуването.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:19 | 11.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още