fallback

Ню Йорк - столицата на ергенския живот

Градът е най-подходящото място за неженените хора, на които финансовата криза не е повлияла върху активността на нощния живот и търсенето на половинка

16:38 | 29.07.09 г.

Деловата столица на САЩ Ню Йорк е най-добрият град за неженените, показва класация на Forbes. Изданието е съставило рейтинга си на база на броя на неженените, равнището и цената на живота за самотните, възможностите за бизнес кариера, културни развлечения и нощен живот.
В Ню Йорк в категорията самотни хора се отнася 28% от населението на мегаполиса. На тяхно разположение са 35 000 ресторанта, 3800 бара и 45 музея.
Въпреки че мегаполисът е в епицентъра на финансовата криза, жителите на града са най-активни в САЩ по посещения на уебсайтове за запознанства. Живот на неженените в Ню Йорк не е обременено от битови проблеми и се радва на относително евтини услуги.
 
За нюйоркчани изминалата година, както и началото на тази, не бяха лесен период - колапс на Wall Street, свиване на потребителското търсене и консумацията, фалити на много известни и големи компании и нараснала безработица. Този финансов стрес промени приоритетите на самотните жители на града - да направиш първия си милион, преди да си станал на 30, вече не е реална цел номер едно за мнозина, но активният нощен живот в града показва, че вярата в откриване на подходящата половинка все още не е изчезнала.
Изданието отбелязва, че рецесията и нивото на безработицата, надхвърляща 8%, не са намалили активността на самотните нюйоркчани в търсене на половинка, предаде РИА "Новости".
В изследването са включени 40 града, като в челната петица ца първото място след Ню Йорк се нареждат Бостън, Чикаго, Сиатъл и Вашингтон.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:56 | 03.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още