fallback

Интернет и телефон отново в Lufthansa

Германският авиопревозвач отново ще предлага услугите в презокеанските си полети

16:34 | 12.10.09 г.

Lufthansa обяви, че отново ще въведе за пътниците си платен достъп до уеб пространството, предадоха световните агенции. Това става три години след като германската авиокомпания спря предишната си такава услуга.
Пътниците на междуконтиненталните полети ще могат срещу такса да свързват преносимите си компютри с интернет чрез сателит. Ще бъде предоставена възможност и за ползване на клетъчни телефони в самолетите, отбелязва AP.
Договор за сътрудничество са подписали главният изпълнителен директор на Lufthansa Волфганг Майрхубер и шефът на Panasonic Avionics Corporation Пол Марджис.
Първоначално Lufthansa ще пусне услугата си ФлайНет (FlyNet) в 50 самолета, като тя ще бъде достъпна от средата на 2010 година. В съобщението на компанията обаче не се посочва размерът на инвестицията и на таксата, която пътниците ще трябва да плащат.
Предишната версия на услугата, която предлагаше само достъп до интернет без телефонна връзка, Lufthansa въведе през 2003 година. Впоследствие обаче германската компания определи услугата като неизгодна и партньорът й Boeing я оттегли през 2006 година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:34 | 08.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още