fallback

Плаж по средата на Дунав

Унгарски проектанти направиха плаващ плаж за заетите граждани, които нямат време да се отдадат на лятна почивка надалеч

12:10 | 24.07.09 г.

Унгарското дизайнерско студио Urban Landscape Group наскоро приключи с летен проект, който позволява почивка по река Дунав на мобилен плаж с басейн. Плаващият плаж съчетава в себе си екстрите на пясъчен остров, който се движи по течението на реката, турска баня и открит басейн, а плажуващите могат да се наслаждават на гледката между двата бряга на реката в Будапеща.

Подвижният плаж е направен от три екологично чисти облицовани с дърво от вътрешната страна баржа (големи плавателни съдове с малка мощност), които преди да бъдат пригодени за обществен плаж са превозвали въглища и камъни по реката. Платформата е на площ от 2 100 квадратни метра и предоставя на гостите възможност да се порадват на лъчите на слънцето в нетрадиционна обстановка сред реката с 16-метров басейн, заобиколен от шезлонги, душове, кафене и бар, а за децата е предвиден и втори, по-плитък басейн.

 

Подвижният плаж е създаден с идеята да е място, на което хората да могат да релаксират без да се откъсват от заобикалящата ги среда на големия град. „Проектът има за цел да реши един от големите проблеми на гражданите на Будапеща – да се откъснат от ежедневието, за да почиват без да им се налага да пътуват дълго по двете натоварени магистрали”, казват дизайнерите на плажното съоръжение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:59 | 07.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още