fallback

Хавай – земя на милионери

Класация на милионерите в САЩ показва кой щат може да се похвали с най-много богати жители

15:56 | 15.07.09 г.

Ако искате да се движите сред милионери, определено трябва да се отправите към Хавай. От Phoenix Marketing International, които ежегодно правят класация на богатството на американците, обявиха резултатите си от мащабното проучване. То показва,че Хаваите остават щатът с най-голям процент милионери на глава от населението.

 

Милионерите в щата Алоха*, както е известен Хавай, са намалели през последната година, както почти навсякъде другаде. През изминалата година те оглавяваха класацията по многобройност със завидните 7,26 процента милионери от общото население на острова и продължават да държат първото място в класацията през тази година. Оказва се, че 6,4% от домакинствата на острова имат собственост на стойност 1 млн. долара или повече в инвестиционни или ликвидни активи (като изключим пенсионните планове и недвижимото имущество).

 

Други щати, които попадат в челните места на класацията, са Мериленд, където 6,3% от населението попада в категорията „милионери”, Ню Джърси с 6,2%, Кънектикът с 6,1%, щата Вирджиния, който заема петото място с 5,5% богаташи, а бившият номер пет – Масачузетс - пада с едно място назад. 

 

Класацията отчита броя на богаташите като процент от населението на щата, ето защо по-малобройните щати се нареждат на челни места в класацията, независимо че броят милионерите в тях може да е по-малък.   

 

 

Обратното броене показва, че най-бедни са хората в Мисисипи, който заема последното място в листата от няколко години насам, а тази година падна още повече до 3,06 процента от хората, притежаващи милиони. Щатът с най-много милионери като брой сред домакинствата е Калифорния с 662 735 богати семейства, или 5,28% от населението на щата. 

 

Като цяло броят на милионерите в САЩ е спаднал с 14% през последните две години.

 

*Алоха е поздрав за приветствие на Хаваите

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:31 | 12.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още