fallback

Някои от най-известните барове в света

Баровете са мястото, където хората се отпускат, разприказват се и се веселят от сърце с прятели. Ето защо те носят толкова история в себе си

10:34 | 29.06.09 г.

Барове, пъбове, таверни, бокали – всички те имат толкова много история в себе си като същински музеи и толкова много драма като някои театри. Класация на Ройтерс разкрива някои от най-интересните места, които трябва да бъдат посетени.  

 

Реално погледнато, баровете не са първата спирка на туристите, попаднали в нов град. Но веднъж научили интересната история на някое място, те непременно ще искат да го посетя и да седнат там, където е седял Чарли Чаплин например или където Хемингуей е замислял сюжета на поредната си книга. 

Harry's Bar, Венеция, Италия

От отварянето си през 1931 година барът е бил най-често посещаван от Ърнест Хемингуей, Труман Капоти, Ноел Кауърд, Орсън Уелс, Чарли Чаплин и Пеги Гугенхайм. Барът също така си присъжда дял в създаването на имена като Белини и Карпачо. 

The Blind Beggar, Лондон, Англия

Барът отваря врати през 1894 година и е известен като седалището на Армията на спасението, но добива по-голяма известност през 1966, когато лондонският гангстер Рони Крей застрелва съперника си Джордж Корнел докато си седи в бара. 

White Horse Tavern, Ню Йорк сити

Това е любимият бар на литераторите в Ню Йорк. Тук са виждани да влизат и излизат редица известни личности, но мястото е най-известно с осемнайсетте уискита, които легендата разказва, че са убили поета Дилън Томас. 

Garota de Ipanema, Рио де Женейро, Бразилия

Легендата разказва, че на това място е вдъхновена и създадена една от най-известните мелодии - "The Girl from Ipanema”. Неслучайно собствениците на бара са заложили на това парче и на историята му, за да придадат на мястото романтичен дух и настроение. 

The Pub, Валета, Малта

Стените на малкия бар са покрити със снимки, картини и изрезки от вестниците с лика на британския актьор Оливър Рийд, който казват, че починал след консумацията на огромно количество алкохол при една от почивките си извън снимачната площадка на филма „Гладиатор”. Табелка на фасадата на бара гласи: „Последният бар на Оли”. 

The Eagle and Child Оксфорд, Англия

Барът все още се нарича от местните "Bird and Baby". Този пъб е бил любимото място на Клайв Луис и Толкин. Историята разказва, че двамата автори съчинявали творбите си именно тук, на отдалечена маса в ъгъла, далеч от хорската суета, давали препоръки и обсъждали идеите си за герои и събития.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:57 | 13.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още