fallback

Екзотични дестинации за лятна отмора

Няколко идеи за решилите, въпреки кризата, да потърсят спокоен плаж и нови впечатления в чужбина

13:31 | 03.07.09 г.

Ако сте решили да направите пътешествие по море или избирате място за къмпинг извън страната, ако се захласвате по красотата на природата и самотните плажове и обичате нови и непознати места, някои от тези идеи може да се окаже мечтаната почивка.

 

 

 

 

 Галисия, Испания – намира се на атлантическото крайбрежие на Северозападна Испания, непосредствено до границата с Португалия. В миналото Лас Ислас Сиес е бил убежище на пирати, а днес е природен парк с девствена природа, отворена за посетители само през лятото. Плажната ивица е с мек и ситен пясък, с малки дюни, които водят до чиста, кристална вода. Местните наричат местността „Карибските плажове” заради тюркоазената вода. В близост има идилично място за къмпинг, засенчено от палмови дървета и с прекрасна гледка към океана. Къмпингът отваря в края на април и работи до септември, а фактът, че сте в Испания гарантира наличието на множество малки ресторантчета с превъзходна морска кухня.

 

 

 

 

 Национален парк Тайрона, Колумбия – 40 минути с колело през гората извеждат на прекрасен девствен плаж, разкъсан от скали, с големината на къщи, на малки, отделени и усамотени плажове с чист и мек пясък и кристално чиста вода. Спокойствие и необятна морска шир са думите, които най-добре описват това място. Идеалната почивка за всеки, който иска да почувства силата на природата и да остане далеч от градския шум и суета.

 

 

 

 

 Порто да Бара в Салвадор, Бразилия - градски курорт със световна известност, за която помага близостта на космополитния град. Плажът предлага условия както за активна почивка - плажен волейбол, футбол и тенис, така и за онези, които предпочитат да пият коктейл на брега или да поплуват. В близост има китни хотелчета, в които нощувка е на цената от около 100 долара за двойна стая.

 

 

 

 

Палаван, Филипините – фактът, че Филипините разполага с над 7 хил. острова дава невероятната възможност да наемете лодка, да отплувате към залеза и да акостирате на самотен, необитаем остров, на който ви чака малка къщичка, приготвена специално за вас, с веранда към океана, зареден бар със студени напитки и всичко, необходимо за седмица или две далеч от града, в средата на океана. Ако обичате приключенията, може да се възползвате от истинското предизвикателство на Филипините и да се впуснете в търсене на свое необитаемо място. За да усетите най-добре атмосферата и духа на местните, може да отседнете в бунгало на брега, което се предлага за около 4 500 филипински песо, или 130 лева. За любителите на лукса е курортът Ел Нидо, където цените са три пъти по-високи, но там ще се почувствате на седмото небе от съчетанието на удобство и стил с красотата и природните условия на местността.

 

 

 

 

 Ако искате да нощувате в средновековен замък на брега на морето, заливът Синклер, Кейтнес е вашето място. Намира се на осем мили от Шотландия и освен връщане в историята с нестандартния хотел, предлага на гостите си невероятни плажове, чиста вода и доста добри условия за почивка. Замъкът Акергил, разположен на самия бряг на морето, допълва живописната гледка и осигурява малки кътчета за отмора, както и голф игрище. На туристите се предлагат разходка в морето с лодка и различни семейни забавления.

 

 

 

 

 Остров Уайтхевън, Куинсланд, Австралия – веднъж минали по крайбрежната ивица на този остров, ще поискате да останете там завинаги. Има много острови наблизо, които се конкурират по между си, но именно това е мястото, което попада на сувенирните картички от Австралия. Мястото е подходящо за сърфинг, а водата е топла и чиста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:13 | 01.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още