fallback

Еквадор – най-добрата държава за пенсионери

Южноамериканската страна има топъл климат, ниски жилищни разходи и щедра социална система

10:40 | 03.01.15 г.

С топлия си климат, достъпните жилищни цени и щедрата си социална система Еквадор е  най-добрата страна за пенсионери, според класация на InternationalLiving.com, съобщи Ройтерс.

Южноамериканската страна е начело в годишен глобален индекс, който подрежда 25 страни на базата на осем критерия, за да определи кои са най-добрите места в света за пенсионери.

В топ 5 влизат още Панама, Мексико, Малайзия и Коста Рика.

„Най-добрите места за пенсионери може и да варират от Азия до Латинска Америка и Европа, но споделят определени общи характеристики – те са безопасни, предлагат добра стойност и са места, където може да се установите относително лесно”, коментира Дженифър Стивън, изпълнителен директор на InternationalLiving.com.

Еквадор има общо 92,7 точки от възможни 100, като е най-високо оценен за климат, разходи за наем или покупка на жилище и намаления за самолетни билети и обществен транспорт, предлагани от държавата за пенсионери.

Панама пък е най-добрата дестинация в Централна Америка и предлага специална пенсионерска виза, която е достъпна за всички с пенсия над 1000 долара. Визата осигурява отстъпки от медицински услуги, развлечения, хранене, самолетни билети, както и от комунални услуги.

Малайзия е най-добрата страна за пенсионери в Азия – тя получава високи оценки за лесно установяване в страната, развлечения и удобства, както и ниски разходи за живот.

В Европа най-добрата държава е Испания, като тя се нарежда на шест място в глобалната класация благодарение на топлия климат и ниските разходи за живот в сравнение с други европейски страни.

Съседна Португалия е на 9-то място, следвана от Тайланд. Топ 10 се допълват от Малта на седмо място и Колумбия на осмо.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:58 | 13.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още