fallback

Украйна предлага екстремен туризъм във военно време

Посетителите могат да разгледат района на конфликта от бронирани превозни средства

12:30 | 07.08.14 г. 2

Украинските туроператори вече предлагат нов тип туризъм във военно време. Срещу разумна цена туристите могат да посетят зоната на конфликта в Украйна и да се качат на бронирани превозни средства. Идеята е посетителите да видят през очите на туристи какво се случва, но същевременно да бъдат защитени от бронирани прозорци, пише Eturbonews.

Това е истинско преживяване „на живот и смърт“ и тръпка, която все още не е позната на световната туристическа индустрия.

Застраховката може и да не е включена в офертата, но туроператорите в Украйна продават пакети за приключенски туризъм.

Приключенията във време на война са с начална цена от 80 долара за двучасова екскурзия в Славянск, където гостите могат да видят напълно разрушения град. Срещу 800 долара посетителите могат да отидат в активна военна зона.

Туроператорите предупреждават туристите да бъдат подготвени за неочаквани ситуации, включително за недопускането им през неизвестни контролно-пропускателни пунктове.

За да се избегне рискът да бъдат застреляни, посетителите ще се придвижват с бронирано превозно средство, въпреки че някои хора могат да предпочетат да отидат в не толкова рисковите зони, където да снимат разрушени мостове, взривени бронирани автомобили и сринати сгради.

Обявите за екстремния туризъм са поставени в туристическите райони, както и на границите със съседните страни с фрази като: „Впечатлете приятелите си с ултимативни селфита“ или „вижте къде точно се случват боевете“.

Няколко души вече са посетили обиколките и са публикували снимки в социалните мрежи. Желаещите пък могат да си съберат „сувенири“ - гилзи или парчета от развалините, които могат да си приберат у дома.

Мнозина заклеймяват въпросните туристи като „болни“, подчертавайки, че войната е нещо трагично, а не нещо, което трябва да бъде разглеждано като туристическа атракция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:25 | 14.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още