fallback

Jet Airways модернизира кабините под натиска на конкурентите си

Авиокомпанията ще предлага на пътниците повече забавления и по-богато меню

15:04 | 03.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Авиокомпанията Jet Airways India подготвя редизайн на кабините си първа и втора класа, за да се конкурира с Emirates Airline и Singapore Airlines, твърдят източници, запознати с плановете на компанията.

Индийският превозвач работи с Boeing по нови по-просторни седалки в самолетите, оборудвани с по-големи системи за развлечение по време на полет, пише Bloomberg.

Компанията, 24% от която притежава Etihad Airways, планира и да подобри менюто си, както и списъка с вина.

Непечелившият индийски превозвач, който прогнозира загуби до 2017 г., е принуден да модернизира своите кабини след като през май Emirates и Singapore Air обявиха, че обновяват своите.

През по-миналата седмица председателят на Jet Airways Нареш Гойал разкри, че компанията работи по нов продукт, който скоро ще бъде представен, но не пожела да даде повече информация по въпроса.

Промени в кабините ще има в десетте самолета Boeign 777 на компанията. Същите кабини ще има и в новите самолети 787 Dreamliner, първите от които се очаква да бъдат доставени на компанията през 2017 г. Освен това Jet Airways India планира да спре от експлоатация 12 Airbus A330 след като започне да ползва новите си самолети.

В допълнение към промените в седалките Jet планира да наеме самолети Airbus A380 от Etihad, веднага след като базираната в Абу Даби авиокомпания започне да получава супер джъмбо джет самолетите.

Говорителят на Jet Airways Срирупа Сен твърди, че не може веднага да коментира темата.

Всъщност Индия е един от най-скъпите пазари за авиокомпаниите. Те трябва да плащат държавни такси, възлизащи на 30% от самолетното гориво, което обикновено са около половината разходи на превозвача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:17 | 12.09.22 г.
fallback
Още от На път виж още